A koncert programja
Szuper buli a Backstage-ben hirdette a Dr.Rock zenekar 2013.02.16-ra. Az optimizmusunkat a 2012. december 8-i buli adta, ahol az OFC rendezvény kapcsolódott a Dr.Rock koncerttel. Neves személyek léptek föl a Dr.Rock színpadán Mecky, Benkő Laci, a tulajdonos Jankai Béla, valamint Ciki a zenekar dobosa. Közben zajlott a 2012-es év legjobb clubzenekara szavazás, ahol a rajongóknak köszönhetően a 81 zenekar közül időnként az első helyen szerepeltünk. A Dr.Rock zenekar komolyan készült a fellépésre, újabb dalokat listára véve, változtatott a műsoron, valamint felkészült egy kedves vendég Katy Zee fogadására.

Az OFC programja kezdte az estet ahol a rendezvény mananger - szóvivője Balogh Józsi vitte a szót. A koncert este 9 körül kezdődött. Az első blokk egy saját szerzeménnyel kezdődött, majd több Omega dal hangzott el, fűszerezve Skorpió, P-mobil, Edda, Hooligans és Piramis dalokkal. A vendég Katy Zee 3 dalt adott elő a zenekarral: a Meghívást (Omega), A Királylányt (Hooligans) és az Ajándékot (Piramis) nagy sikerrel. Katy Zee (Szöllössy Kata) 2010 óta Londonban él. Az angol THE TAX zenekar basszusgitárosa. Ezúton köszönjük meg Dr. Tasnádi Laci nagyvonalú pihenését e dalok alatt. A szünetben tombolasorsolás zajlott nagyon jó hangulatban.


*Katy Zee Kati Magyarországon a Sid együttes basszusgitárosaként vált ismertté. A banda 2005-től több száz koncertet játszott Magyarországon és a környező országokban. A 2006-os nemzetközi turnén az Omega hivatalos előzenekara volt. A jó kapcsolat a későbbiekben is megmaradt. 2011-ben Kati basszusgitározott az Omega Rhapsody európai lemezbemutató koncertjein. Az év második felében pedig az Omega basszusgitárosának, Mihály Tamásnak a szólólemezén (Last Minute) közreműködött, mely év végére aranylemez lett.
2012-ben az 50 éve alakult Omega együttes nagyszabású jubileumi koncert-sorozatot hirdetett meg, melynek Rhapsody részében Kati játszik basszusgitáron.

A második blokk a közönség tombolása miatt is nagyon jól sikerült. Talán elmondhatom, hogy a zenekar és a közönség közös egységet alkotott, kölcsönösen üzengetve egymásnak. Szöllösy Kata ezúttal a közönség soraiban szerepelt. A csörgődob gyakran került a közönségi zenekari szekció kezébe, többek között Kata kezébe is. Együtt játszottunk. Csodálatos érzés volt. A második blokk után a ráadás is nagy sikert aratott. A Lénába Jankai Béla meghívó-tulajdonos is beszállt nagy sikerrel. Ezt követően a zenekar pihenőre vonult, míg az OFC igazi buliba kezdett az Omega videói hallgatása közben. Közben megérkezett Benkő Laci is, aki a Mándoki koncertről igyekezett hozzánk, azzal a vággyal, hogy ismételten fellép a színpadunkon.
Remek este volt.

2013. február 20-án lezárult a 2012-es év legjobb zenekar és clubszavazás. A nagyzenekar kategóriában az Omega volt végig az első, a legjobb club zenekar listán a Dr.Rock Zenekar több alkalommal volt listavezető., míg a Backstage Pub végig listavezető volt. A végeredmény sajnos nem volt ilyen kedvező. A Dr.Rock zenekar az 5-ik helyre szorult a 81 magyar zenekar közül, mely megtisztelő számunkra. Köszönjük a ránk szavazóknak. Az Omega az 5-ik, a Backstage Pub a 2-ik helyen végzett. Gratulálunk az Omegának és a Backstage -nek.

Dr. Kádas István


http://szavazas.koncert.hu/az-ev-magyar-klubkoncertje

A program listája:
dr.Rock koncert Backstage 2013.02.16.1. Hidakon át - dr.Rock
2. Addig élj - Omega
3. Azt beszéli már... - Skorpió
4. Menj az úton - P-Mobil
5. Ne várj tovább - dr.Rock
6. Edda-blues
7. Megyünk tovább - dr.Rock
8. Babylon - Omega
9. Meghívás - Omega (feat. Katy Zee)
10. Királylány - Hooligans (feat. Katy Zee)
11. Ajándék - Piramis (feat. Katy Zee)

II. blokk
1.Sörrock - dr.Rock
2.Add az életed - dr.Rock
3.Szállj el szabadon - Prognózis
4.Boogie-Woogie - Omega
5.Közeli helyeken - Bikini
6.Egek felé - Edda
7.Pillangó - Omega
8.Részegen... - Bikini
9.Afrika - KFT
10.Kör - Edda
11. Hazafelé - Korál
+1. Petroleum lámpa - Omega
+2. Léna - Omega
+3. Kis kócos - Komár
3.Érzés-Edda
4. Mondd kis kócos-Komár Laci
Koncert utáni reakciók:

#8403 Laura
2013. 02. 18. - 21:18


, majd 9 körül kezdődött a Dr. Rock koncert. Más volt a repertoár, mint múltkor, jó volt, bár én kicsit keveselltem benne az Omega-dalokat. Nekem talán a Babylon volt a csúcs, kár, hogy most csak egyszer volt. ;) 3-4 dal erejéig a basszusgitárosi posztot Katy vette át, majd utána lejött közénk, és együtt bulizott velünk. Nagy meglepi volt számomra, hogy a Meghívást is játszották a dokik. :)
Jó volt a koncert, rövidnek tűnt, pont mire kezdtünk belejönni a hangulatba, akkor lett vége. :)
Beszélgettünk Pinyóval, azaz Kolyvek dokival, jó volt hallgatni, ahogy Cikiről beszél. Egy bandában általában az énekes van a középpontban, itt úgy tűnt, hogy Ciki a "legfőbb" ember, Pinyó nagy tisztelettel, és rajongással beszélt róla. Minket is "megdicsért", hogy milyen jó ez az omegás társaság. :)
Az este során hallottam a többiektől, hogy Laci a Mándoki koncerten van, nem tuti, de lehet utána benéz a pubba hozzánk. Na, állunk hárman, és beszélgetünk: Dia, Józsi meg én, aztán egyszercsak ott van előttünk a Laci. :) Diával rögtön a "nyakába ugrottunk" (= megöleltük őt ), úgy megörültünk Lacinak. :) Nem maradt sokáig, talán fél órát, de jó volt őt is látni megint.
Itt volt még a pubban Ciki családja is, testvére, a szintén dobos Csaba, később megérkezett Ciki felesége, és lánya is, utóbbival pár szót váltottam is.#8392 Attila
2013. 02. 18. - 15:10

Sziasztok!


Megköszönném mindazoknak a hétvégét, akik ott voltak, nektek, de különösen a szervezőknek, a Backstage csapatának, és a Dr. Rock-nak, Katinak, külön még Cikinek is:) remélem senkit nem hagytam ki :)
Ez is a felejthetetlen esték egyike lesz, telis tele jó élménnyel és jó hangulattal, jó zenékkel, vidám emberekkel. Igazán meglepett a német Omega rajongók kis csapata, ...nem semmi :)
Valahol még ironikus is volt hogy az LGT koncert napján :) de ez így volt jó.
Sokan sok jót írtatok eddig, nem szeretném ismételni, tényleg nagyon tetszett és emelkedett esemény volt.
Külön jók voltak a Dr.Rock új dalai, a fergeteges hangulatuk. Józsi utolsó sorában említettein nemrég lettem túl én már a képeim felét kiirtottam, mert nem lettek jók, de a lényegeket itt küldöm meg nektek. Nézzétek el mert van benne nem a legjobb is..de ez alakult :/
Letölthetőek itt: https://picasaweb.google.com/10756487 0492281716535/OFCBackstage2013Februar 16?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIKX0 sn6vPb8Zg&feat=directlink
vagy rövidítve itt: http://t7.hu/0bmc-ofc20130216 Sok ilyen összejövetelt még :) üdv.