15 éves a zenekar

 

2011. november 12-én az Almássy Hall-ban ünnepelt a 15 éves dr.Rock zenekar, a hosszas felkészülés után fergeteges koncert várta a 600 fős nézősereget.

A koncert előtt, a hangulat fokozásához a dr.Rock 15 éve alatt készült fényképei peregtek a kivetítőn. A zenekar a kritkus pillanatban, a tetőpontot gondosan kivárva lépett színpadra. A teljesen sötét, füstben úszó színpadra a zenekar tagjait egyenként konferálta be a narrátor, mialatt végig sejtelmes zene szólt. Debreczeni Ferenc, Bőze Tamás, Tasnádi László, Kádas István és Kolyvek István érkezése után 2 akkordváltással, teljes fényerővel indult az első saját nóta, a „Ne várj tovább”.

A zenekar tagjai valósággal betöltötték a színpadot. A füst kissé oszlott, a hangszerek és az ének hangja megtalálta a maga útját a közönség felé. A tagokban egy közös volt csupán: mindenki más fellépő ruhát viselt - teljes volt a kavalkád. Pinyó szokásos sáljában, valamint a koncert reklámplakátját ábrázoló dr.Rock pólóban. Tasi ujjatlan, Tamás a már jól ismert, hagyományosnak számító dr.Rock pólóban. Ciki színben tűnt ki,zöld színű pólót hozott magával. István egy stólát öltött magára, melyet - mint kiderült - az osztályától kapott a PhD avatása alkalmából. Azzal a feltétellel kapta ugyanis, hogy egy koncerten hordania kell.

A következő dal - Pinyó előadásában - a „Hidakon át” volt, mely kissé utalt is az orvosok oly aktuális elvándorlásának kérdésére. Ezt követte a „Sörrock” című dal István előadásában. A program ezek után egy egyfajta "válogatása" volt a dr.Rock különböző formációinak. Elsőként az „Ős dr.Rock” tagjai álltak fel a színpadra: Dr. Ember Tibor, Dr. Kádas István, Dr. Kecskeméti Ákos, Dr. Kolyvek István és Dr. Tasnádi László. A blokk a klasszikus „Ne gondold, hogy tied a világ” című Illés slágerrel indult - a dal mindig fricska az előző korosztálynak. Számtalan koncerten szerepelt poénként a lázadás gondolata mellett. Ember Tibor a következő dalban énektudásából adott kis ízelítőt, a klasszikus Piramis dal, a „Szállj fel magasra” eléneklésével. Ezt követően elfoglalta eredeti helyét a dobok mögött, hogy óriási energiával kísérje a „Johnny Be Good” című dalt.

A konferanszié Nagy Károly eztán a második formációt szólította színpadra. A tagok bevonulása közben a dr.Rock szerzemény „Óda” című dal csendült fel. Az új felállású zenekar (Ciki, Kecskeméti Ákos, Kádas István, Kolyvek István és Szabó Tibor) egyik albumuk címadó dalát, a „Budapestet” adták elő, melyet a „Csak a dal”, a „Búcsú” és a „Március 10” című dalok követtek Ez a formáció amúgy 2 CD lemezt is jegyzett, mely dalok szerzői Dr. Kecskeméti Ákos, Dr. Kolyvek István és Szabó Tibor voltak.

A következő váltás a vendégeknek szólt. A színpadon megjelent Benkő László, Németh Alajos, Tüdő, akik a zenekarral együtt zenélve tették felejthetetlenné a koncertet. A „Fekete pillangó” után a zenekar megkapta az ünnepi tortát, melyet a „Club rádió” ajándékozott, és Kóbor János (Meki) adott át. A színpadon köszöntők, beszédek hangzottak el a zenekar megilletődöttségére. A koncert eztán szünet nélkül folytatódott, ahol további népszerú magyar slágerek hangzottak el. A közönség - ahogy ezt már megszokhattuk - rendkívüli volt. A zenekar természetesen mindent beleadott, hogy a hálás közönség jól érezze magát, erről az alábbi dalokkal tettek:

• Azt beszéli már - Skorpió

• Babylon - Omega

• Edda Blues

• Boogie-Woogie - Omega

• Megyünk tovább - dr.Rock

• Játszom - Hooligans

• Kör - Edda

• Whiskey - Charley

• Részegen - Bikini

• Közeli helyeken - Bikini

•Azok a boldog szép napok - Beatrice

• Szerelemvonat - Demjén

• Petróleumlámpa - Omega

• Hazafelé - Koral (közösen,minden dr.Rock a színpadon)

• Csukány - Március 10 (CD-ről)


A Hazafelé dal szolgált arra, hogy a valaha volt dr.Rock zenekari tagok együtt jelenjenek meg a színpadon. A közös előadás tagjai: Dr. Bőze Tamás, Debreczeni Ferenc, Dr. Ember Tibor, Dr. Kádas István, Dr. Kecskeméti Ákos, DrKolyvek István, Szabó Tibor, Dr. Tasnádi László.

Köszönet illeti a rendezvény szervezőjét, Nagy Nikolettet, a Klubrádiót, a hangosításért az Arton Kft-t (Ditzmann Tamás – Halász Péter), a videófelvételekért a Panasonic Kft-t (Kerekes Gábor - Nagy Jenő), illetve a technikusi munkálatokért Péter Attilát. Köszönet illeti továbbá az Almássy Hall vezetőjét (Való Károly) és rendezőit a sikeres produkcióért, köszönjük szépen mindenkinek!